SLOVENŠČINA ZA TUJCE-začetni tečaji po stopnjah I, II, III začnemo 19. 9. 2023

PRIJAVNICA 

    Začetek tečaja Cena na osebo Učbenik
Začetni I  40 ur 19. 9. 2023, 1-krat tedensko po 4 šolske ure ob torkih (od 17.00 do 20.00); trajanje tečaja  do 28. 11. 2023. 175€

Slovenščina ekspres,

14 €

Začetni II 40 ur

Predvidoma 5. 12. 2023, 1-krat tedensko po 4 šolske ure ob torkih (od 17.00 do 20.00);

trajanje tečaja do 27. 2. 2024.

175€

A, B, C … GREMO

28 €

Začetni III 30 ur

Predvidoma 5. 3. 2024, 1-krat tedensko, skupaj 8 srečanj.

Trajanje tečaja pribl. do 23. aprila 2024.

135€

Gremo naprej

28 €

Cena je izračunana na najmanj 10 udeležencev v eni skupini. Učbenik ni vključen v ceno; kupite ga sami v knjigarni.

 OPIS

Začetni I:

Vsebine: slovenska abeceda in številke; razumevanje in govor/pogovor o vsakdanjih temah: vzorci pozdravov; države, jeziki in poklici; hrana in pijača in kako jo naročiti v restavraciji; opis hiše oziroma stanovanja; opis osebe/sebe; orientacija: levo, desno, zadaj, spredaj; koliko je ura; moj dan – opis; barve;  Slovenska slovnica: sedanjik in preteklik, skloni, spreganje nekaterih glagolov, svojilni zaimki.

Začetni II:

Vsebine: predstaviti  se (ime, priimek, starost, izobrazba, poklic); osebe in predmeti; družina in družinski člani; preživljanje časa; hrana in pijača; oblačila; kako naročiti hrano v restavraciji; kako kupovati v trgovini; promet in turistične znamenitosti; počutje in zdravje; storitve. Slovnica: pridevnik in samostalnik v imenovalniku, rodilniku  in tožilniku ednine in množine; glagoli v sedanjiku, pretekliku, prihodnjiku in pogojnik. 

Začetni III:

Vsebine: predstavitev z zahtevnejšimi stavčnimi vzorci in opis oseb, pisanje e-pisem, vabila, voščila, čestitke; vreme in letni časi; koledar dogodkov in prireditev; prazniki in praznovanja; znani Slovenci, opis mesta, opis ljudi, dom, stanovanje, hiša. Slovnica: glagoli v sedanjiku, pretekliku in prihodnjiku; utrjevanje sklonov, prislovi, pridevnik za vse spole, izražanje datuma, svojilni zaimek, stopnjevanje pridevnikov, predlogi s skloni.

Po začetnih I, II, III so kandidati usposobljeni vsaj za izpit na VSTOPNI RAVNI (A1).

Predavateljica Andreja Šeško je profesorica slovenščine. Že med študijem je začela delati kot lektorica pri časopisu in to z veseljem počne še danes. S študenti slovenistike na ljubljanski filozofski fakulteti je sodelovala v okviru dveh projektov in jim predajala praktično znanje, v svoji lektorski karieri pa izobrazila mnoge lektorje začetnike. Po več kot 25 letih dela z računalnikom je začutila, da je dozorel čas za delo z ljudmi in njeno prvotno poslanstvo – poučevanje. Pri poučevanju slovenščine tujcem je našla svoje novo čudovito poslanstvo, v katerem uživa.

Prijava in informacije

Informacije lahko dobite:

Kje nas najdete

Dostopnost