Jadranka Oblak Tavčar je že v času svoje 40-letne novinarske kariere  začela spremljati alternativne oblike življenja. Bila je ena od redkih, ki si je upala pisati o komaj prihajajočem novem valu boljše urejenosti družbe in bolj kvalitetnem bivanju tako družin kot posameznikov.

Šolala se je pod taktirko izraelske mojstrice Naomi Imber Feinbeerg, ustanoviteljice metode Hatmara-Merkava. Mednarodno registrirana metoda (od leta 2002 dalje) temelji na poznavanju anatomije, ki aktivira točke odpiranja, ključne za ohranjanje zdravja. Odpravlja vzroke bolezni, ne le posledic.

Dodatno znanja ji je dalo izobraževanje pri angleški psihoterapevtki Phyllis Krystal. Njena metoda temelji na uporabi preprostih simbolov in vizualizaciji, s katero v svoje življenje privabimo pozitivne spremembe, omejimo pa negativne.

Najmočnejši pečat pa je Jadranki Oblak Tavčar dal mojster gonga, Američan Don Conreaux. Pri njem se je leta 2003 izučila za terapevtko gonga. Od takrat se osredotoča na metodo sproščanja, ki jo uspešno deli na delavnicah za obvladovanje največjega sovražnika današnjega časa – stresa. Pri terapija z gongom dosega učinkovite uspehe. Izhaja iz dejstva, da vse okrog nas diha v določeni frekvenci, zato je prav zvok tisti, ki zdravi tako telo kot um in dušo.

Izdala je knjigo Moč odnosa. V njej potrjuje, da je vsak odnos odvisen od našega osebnega razpoloženja ali naše stabilnosti in ne od tega, kaj druga oseba v tem odnosu počne.

Je mojstrica reikija. Z jogo se ukvarja že 25 let.

S CDI Univerzumom je začela sodelovati v letošnjem šolskem letu 2017/18. Na svoji prvi delavnici terapije z gongom nas bo popeljala v skrivnost zvočne kopeli. Frekvenca gonga vzpodbudi proces zdravljenja vsake celice, odpravlja  telesne in psihične blokade in celo sproži proces pomlajevanja.