V Cankarjevem domu se je med 1. in 3. oktobrom 2019 odvijal 19. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji dogodek za starejše v Evropi. Na Festivalu je gostoval tudi CDI Univerzum. Svoje storitve smo predstavljali na sejemskem prostoru, ki je bil zelo obiskan. Vsi mimoidoči so lahko zavrteli kolo sreče in odgovorili na miselno vprašanje (hkrati »potrenirali« možgančke) ter prejeli praktično nagrado. Za starejše smo pripravili cenovno ugodnejše tečaje in delavnice na področju izobraževanja jezikov, računalništva ter ostalih veščin, v katera se lahko vključijo v jesensko-zimskem času. Programom se lahko priključite tudi vsi drugi zainteresirani. Več o tečajih in delavnicah najdete TUKAJ.

CDI je na omenjenem festivalu gostoval tudi na stojnici Andragoškega centra Slovenije in Ministrstva za izobraževanje znanost in šport.

V okviru izobraževalnega programa festivala je CDI Univerzum organiziral okroglo mizo z naslovom Kakovost življenja v tretjem življenjskem obdobju z uporabo sodobne tehnologije. Dogodek je v sredo, 2. oktobra 2019, v dvorani M2 Cankarjevega doma vodila radijska ter televizijska napovedovalka in novinarka Mojca Blažej Cirej. Udeleženci omizja (Mojca Rozman, Janez Pipan in Sašo Skočir) so skupaj z voditeljico diskutirali o tem, da ima v današnji digitalni družbi sodobna tehnologija bistveno vlogo pri podpori vsakodnevnega življenja in dela. Okrogla miza se je dotaknila teme neizogibnega procesa – staranja prebivalstva ter razglabljala o pomembnosti pismenosti na področju rabe informacijsko komunikacijskih tehnologij za dalj časa trajajoče samostojno in visokokvalitetno življenje.