Erasmus +: IZKORISTI PRILOŽNOST – 1. mobilnost strokovnega osebja IO v Gent od 13. 2 . do 15. 2. 2019

V okviru programa Erasmus+ smo v projektu KA1 Izkoristi priložnost že spoznali belgijski izobraževalni sistem s poudarkom na izobraževanju odraslih, prisostvovali predavanjem v programu IT- asistentin pediker in bili deležni kratkega vodenega ogleda Genta.
Naša pozornost je usmerjena v spoznavanje možnosti za motiviranje, izobraževanje in spremljanje posameznikov, ki so opustili izobraževanje.

 

12. 2. 2019: V naslednjih dneh bomo skupaj s kolegi s CDI Univerzum, LU Kranj in ZLU Trbovlje spoznavali možnosti za motiviranje, izobraževanje in spremljanje posameznikov, ki so opustili izobraževanje. Na poti smo se ustavili v Bruslju in se sprehodili po evropski prestolnici.

13. 2. 2019: Dopoldan smo s kolegi s CDI Univerzum, LU Kranj in ZLU Trbovlje obiskali gostujočo organizacijo Het Perspectief, kjer so nam predstavili šolski sistem v Belgiji ter njihove odgovore na različne izzive izobraževanja odraslih, s katerimi se srečujemo tudi v Sloveniji. Popoldan smo si ogledali staro mestno jedro, zvečer pa smo sodelovali na računalniški delavnici in delovni dan zaključili kot modeli na tečaju pedikure.

14. 2. 2019: Predstavili so nam projekt HIHNT – Hand in Hand to a social tomorrow, s katerim so začeli z načrtnim usposabljanjem in vključevanjem prostovoljcev v izobraževalne programe. Tako so vpeljali prostovoljne asistente za poučevanje, ki med urami računalništva pomagajo predavatelju tako, da prevzemajo pomoč in dodatne napotke za udeležence tečajev. Za nas so izvedli predstavitveno urico tečaja za uporabo aplikacije za belgijske železnice.

Izvajalca tečajev Nizozemščine za tujce, Ludovic in Celine, sta za nas pripravila čisto pravo prvo učno uro nizozemščine za tujce. Po usvojenih prvih besedah smo z njima primerjali naš in njihov sistem, saj bosta v prihodnjih mesecih prek drugega projekta Erasmus+ tudi onadva obiskala Slovenijo.

sam_3294

Slika 1 of 8

15. 2. 2019: Zelo natančno so nam predstavili njihov srednješolski sistem, predvsem s poudarkom »Second chance«, izobraževanje za tiste odrasle, ki so šolanje opustili ali želijo pridobiti nov poklic. Prav tako so nam predstavili postopke in možnosti vpisa za različne ciljne skupine odraslih, postopke svetovanja v izobraževanju in spremljanja udeležencev.

Z organizacijo gostiteljico smo si na sestanku izmenjali plane glede prijavljanja in morebitnih vsebin za nove projekte Erasmus+.

sam_3320

Slika 1 of 5

16. 2. 2019: Še zadnja gasilska pred vkrcanjem na letalo proti domu …

 

Dostopnost