Tečaj nemščine – nadaljevalni tečaj

Opis seminarja

Seminar je namenjen poglobljenemu pridobivanju znanja nemškega jezika na področju besedišča, pisnega izražanja, slušnega razumevanja in razvijanja govornih sposobnosti.

Vsebina seminarja

  1. Besedišče: pozdraviti, predstaviti sebe in druge; črkovati; telefonirati; števila do 1000; vprašati po poklicu in poreklu; postavljati vprašanja; poimenovati in opisovati predmete; naročiti in plačati v restavraciji; nakupovati živila; prosti čas; delovni dan, vprašati po informacijah; ura – čas; dogovoriti se (za srečanje, sestanek).
  2. Pisno izražanje: življenjepis – Europass: prijava na delovno mesto; opis oseb in dogodkov; kratka obnova; kratka obvestila; opomnik.
  3. Slušno razumevanje: razgovor z delodajalcem; različna kratka obvestila in navodila; obvestila po radiu in TV; telefonska sporočila; pogovori o vsakodnevnih dogodkih in opravilih.
  4. Govorna sposobnost: priprava oseb na zaposlitveni razgovor (vključno s simulacijo zaposlitvenega razgovora); predstavitev osebe na razgovoru z delodajalcem; podajanje opisov oseb, pokrajin in dogodkov.

Trajanje seminarja

Datum izvedbe usposabljanja: predvidoma januarja 2024

Seminar se izvaja 40 ur, enkrat tedensko po 4 ure.

Cena delavnice:  

220,00z DDV

Prijava in informacije :
po e-pošti: info@cdi-univerzum.si
ali telefonu: 01/583-92-90
ali spletna prijava

 

Dostopnost