Zapri

SLOVENŠČINA ZA TUJCE – začetni tečaji po stopnjah I, II in III

Opis tečaja

Začetni I: Vsebine: slovenska abeceda in številke; razumevanje in govor/pogovor o vsakdanjih temah: vzorci pozdravov; države, jeziki in poklici; hrana in pijača in kako jo naročiti v restavraciji; opis hiše oziroma stanovanja; opis osebe/sebe; orientacija: levo, desno, zadaj, spredaj; koliko je ura; moj dan – opis; barve;  Slovenska slovnica: sedanjik in preteklik, skloni, spreganje nekaterih glagolov, svojilni zaimki.

Začetni II: Vsebine: predstaviti  se (ime, priimek, starost, izobrazba, poklic); osebe in predmeti; družina in družinski člani; preživljanje časa; hrana in pijača; oblačila; kako naročiti hrano v restavraciji; kako kupovati v trgovini; promet in turistične znamenitosti; počutje in zdravje; storitve. Slovnica: pridevnik in samostalnik v imenovalniku, rodilniku  in tožilniku ednine in množine; glagoli v sedanjiku, pretekliku, prihodnjiku in pogojnik.

Začetni III: Vsebine: predstavitev z zahtevnejšimi stavčnimi vzorci in opis oseb, pisanje e-pisem, vabila, voščila, čestitke; vreme in letni časi; koledar dogodkov in prireditev; prazniki in praznovanja; znani Slovenci, opis mesta, opis ljudi, dom, stanovanje, hiša. Slovnica: glagoli v sedanjiku, pretekliku in prihodnjiku; utrjevanje sklonov, prislovi, pridevnik za vse spole, izražanje datuma, svojilni zaimek, stopnjevanje pridevnikov, predlogi s skloni.

Po začetnih I, II, III so kandidati usposobljeni vsaj za izpit na VSTOPNI RAVNI (A1).

Predavateljica Andreja Šeško je profesorica slovenščine. Že med študijem je začela delati kot lektorica pri časopisu in to z veseljem počne še danes. S študenti slovenistike na ljubljanski filozofski fakulteti je sodelovala v okviru dveh projektov in jim predajala praktično znanje, v svoji lektorski karieri pa izobrazila mnoge lektorje začetnike. Po več kot 25 letih dela z računalnikom je začutila, da je dozorel čas za delo z ljudmi in njeno prvotno poslanstvo – poučevanje. Pri poučevanju slovenščine tujcem je našla svoje novo čudovito poslanstvo, v katerem uživa.

Andreja-Sesko-scaled

Predavateljica Sergeja Petročnik je profesorica slovenščine z več kot 20-letnimi izkušnjami dela v šolstvu. Od zaključka študija na ljubljanski filozofski fakulteti pa do danes poučuje učence v osnovni šoli, več kot 15-letne izkušnje pa ima tudi na področju izobraževanja odraslih. Ob poučevanju je pridobivala tudi lektorske izkušnje. Pri svojem delu zelo uživa, saj je željo biti učiteljica začutila že zelo zgodaj v času svojega osnovnošolskega obiskovanja. Meni, da je poučevanje njeno poslanstvo. Zagotovo je to našla tudi v poučevanju tujcev, to delo jo osrečuje in v njem zelo uživa.

profesorica Sergeja Petročnik
Začetek tečaja Cena na osebo Učbenik
Začetni I 40 ur 17. 9. 2024, 1-krat tedensko po 4 šolske ure ob torkih (od 17.00 do 20.00); trajanje tečaja  do decembra 2024. 175€ Slovenščina ekspres
14 €
Začetek tečaja Cena na osebo Učbenik
Začetni II 40 ur Predvidoma 3. 12. oziroma 6. 12. 2024, 1-krat tedensko po 4 šolske ure ob torkih/petkih (od 17.00 do 20.00); trajanje tečaja do

18. 2./21. 2. 2025.

175€ A, B, C … GREMO
28 €
Začetek tečaja Cena na osebo Učbenik
Začetni III 40 ur Predvidoma 4. 3./7. 3. 2025, 1-krat tedensko, skupaj 8 srečanj. Trajanje tečaja pribl.

do 22. 4./25. 4. 2025.

135€ Gremo naprej
28 €

Prijava in informacije

Spletna prijava

SLOVENŠČINA ZA TUJCE - začetni tečaji po stopnjah I, II, III

17. 9. 2024

17. 9. 2024 (v prostorih CDI Univerzum, Grošljeva 4, 1000 Ljubljana)
Prijavite se

Spletna prijava

SLOVENŠČINA ZA TUJCE - začetni tečaji po stopnjah I, II, III

3. 12. 2024

3. 12. 2024 (v prostorih CDI Univerzum, Grošljeva 4, 1000 Ljubljana)
Prijavite se

Spletna prijava

SLOVENŠČINA ZA TUJCE - začetni tečaji po stopnjah I, II, III

4. 3. 2025

4. 3. 2025 (v prostorih CDI Univerzum, Grošljeva 4, 1000 Ljubljana)
Prijavite se
Skip to content