Zapri

Teden medgeneracijskega učenja

Povežimo se skupaj, izmenjajmo dragocene izkušnje, naučimo se kaj novega

V okviru Tedna medgeneracijskega učenja, ki je potekal med 25. 11. in 30. 11. 2013 na CDI Univerzum, so potekale dejavnosti, ki spodbujajo povezovanje med starejšimi, mladimi po srcu in mlajšimi. Vabilo je veljalo vsem, ki želijo obogatiti svoje življenje.

Tako so lahko udeleženci izvedeli koristne nasvete za rokovanje z mobilnim in pametnim telefonom, kako lahko tablico uporabimo pri učenju, katere so nove poti za lažjo spremembo poklica, kako poteka medgeneracijsko učenje med starejšimi (Znaš, nauči drugega), kako lahko s svetovalno podporo izboljšamo uspešnost udeležencev izobraževanja odraslih. Teden smo zaključili s predstavitvijo ruske kulinarike in praznikov. Natalija Vukas in Daria Borovski in prihajata iz Rusije. Predstavili sta značilne ruske jedi, posodo, oblačila in običaje. Udeleženci so z navdušenjem sprejeli predstavitev ruske kulture in kulinarike.

Teden medgeneracijskega učenja nas je obogatil z novimi vezmi med različnima kulturama, z izmenjavo novih znanj s področja informacijske tehnologije, medgeneracijskega učenja ter svetovalne dejavnosti. Ves teden pa je v avli Centra za dopisno izobraževanje Univerzum potekala pokušina jesenskih pridelkov.

S pozitivnimi izkušnjami pilotne izvedbe načrtujemo v naslednjem letu vzpostavitev Centra medgeneracijskega učenja, ki bo zasnovan na partnerskem sodelovanju in bo deloval kot mreža vladnih in nevladnih organizacij, ki v lokalni skupnosti združuje člane posamezne generacije. K sodelovanju pa vabimo vse tisti, ki želite obogatiti svoje življenje.

Mojca Sikošek Penko
CDI Univerzum

Ljubljana, 4.12. 2013

Skip to content