Zapri

Poklicno usposabljanje zavarovalnih zastopnikov in posrednikov

Vsebina usposabljanja

Nova zakonodaja uvajajo določila IDD direktive o distribuciji zavarovalnih proizvodov in obvezno vsakoletno poklicno usposabljanje zavarovalnih zastopnikov in posrednikov.

Že v letu 2019 bi morali vsi zavarovalni zastopniki in posredniki, ki svoje licence niso pridobili v zadnjih 12 mesecih, pristopiti k usposabljanju in pridobiti veljavno potrdilo, ki ustreza zahtevam iz sklepa AZN.

Na CDI Univerzum smo za vas pripravili zanimiv in aktualen program vsebin v obsegu 8 pedagoških ur. Program prinaša reševanje praktičnih situacij, ob katerih bo dovolj časa za vprašanja in dogovore, hkrati pa je prilagojen vašim potrebam, da bo delo s strankami produktivnejše.

Usposabljanje obsega tri aktualna področja:

  • Davki v zavarovalništvu: pregled vseh oblik davkov in davčnih področij, teoretična osnova davkov, obdavčitev premij in zavarovalnin. Katere so oprostitve in zakaj? Kako spremembe iz davčne reforma leta 2019 vplivajo na obdavčitve v zavarovalništvu?
  • Kako IDD spreminja poslanstvo distributerjev v zavarovalništvu: Kdo so to? Kaj jih omejuje? Novosti, ki se uvajajo v tržno prakso? Na kaj mora biti pozoren zastopnik/posrednik pri svojem delu? Katere prednosti prinaša nova zakonodaja?
  • Delovanje zavarovalnih zastopnikov in posrednikov na drugih tržiščih EU: Ali so tuji zastopniki in posredniki konkurenca slovenskim distributerjem? Kakšne so pravne in druge omejitve pri nastopu posrednikov in zastopnikov v tujini in doma? Nove poslovne priložnosti na Hrvaškem?

Predstavitev predavatelja

Mag. Božo Emeršič, MBA spada med uglednejše strokovnjake na področju distribucije v zavarovalništvu pri nas. Trenutno deluje na Finančnem ministrstvu s pristojnostmi na področju zavarovalništva, pred tem pa je skoraj 20 let deloval kot član in predsednik uprave kompozitne zavarovalne družbe v Sloveniji. Večino svoje profesionalne poti je deloval na odgovornih funkcijah v mednarodnih podjetjih. Akademsko in teoretično se je ukvarjal s področjem distribucije in trženja zavarovalnih produktov. Sodeluje pri Slovenskem zavarovalnem združenju kot član in predsednik izpitnih komisij. Kot gostujoči strokovnjak predava študentom Ekonomsko poslovne fakultete Univerze v Mariboru.

Trajanje

  • 8 pedagoških ur

Cena

  • 175,00€ z DDV

Prijava in informacije

Spletna prijava

Poklicno usposabljanje zavarovalnih zastopnikov in posrednikov

Zanimam se za usposabljanje
Prijavite se
Skip to content